Skip to main content
 • februari 2022

  Een blog van Angelica Braam

  Wie kent niet het liedje van André Hazes: ‘Ik zit hier heel alleen Kerstfeest te vieren?’. Zo voelde ik mij zondag 23 januari jongstleden Niet wat het Kerstfeest betreft, maar het was mijn verjaardag en ik testte die dag positief op corona. Weg verjaardagsfeest! Hup in quarantaine, niet meer de deur uit. En als de wiedeweerga mijn medemuzikanten van Die Dorfplatzmusikanten inlichten met deze onheilstijding want die vrijdagavond ervoor hadden we nog zo gezellig met ons clubje getoeterd. Zonder mondkapje natuurlijk! En wat waren we blij dat het allemaal weer mocht en kon.

  Na de zoveelsteAngélica L en Anne Mieke in de teststraat van Steenwijk lockdown was de repetitie een zeer welkome afwisseling. Koren en orkesten mogen weer repeteren, voor mij als dirigent van vijf koren en twee orkesten een fijne opsteker! Niet dat ik in de lockdowns niets te doen heb gehad, maar je eigen werk uitoefenen is toch (voor mij in ieder geval) het fijnste wat er is. Tijdens de tweede lockdown ben ik begonnen als coronatester bij GGD IJsselland. Dat is met zo'n wattenstaafje ongeveer 8 centimeter in de neus en keel steken om een monster in een buisje te krijgen wat vervolgens getest wordt op corona. Dat heb ik gedaan van 1 maart tot 1 juli 2021. Hierna mochten de koren en orkesten weer repeteren en ben ik ermee gestopt. Toen de derde lockdown eind november 2021 een feit was, heb ik me opnieuw aangemeld bij de GGD en kon ik een dag later weer beginnen.

  Perfecte invulling lockdown
  Voor mij is het werk bij de GGD de perfecte invulling van de lockdown waarin ik mijn eigen beroep niet uit uitoefenen. Sterker nog, op dit moment kan ik zelfs beide werkzaamheden combineren. Op maandag, dinsdag en zondag werk ik voor de GGD in de teststraat en de andere dagen (vooral 's avonds) dirigeer ik. En ik vind het leuk werk bij de GGD! Je maakt heel wat mee in de straat en voor het eerst in mijn leven werk ik met collega's. En dat is iets wat ik een openbaring vind. Natuurlijk heb je niet meteen met iedereen een klik, maar over het algemeen is de sfeer heel goed. Het werk is ook best wel afwisselend. Testen, gegevens checken en invoeren in de computer, andere testers opleiden, op locatie testen (bijvoorbeeld een asielzoekerscentrum, penitentiaire inrichting of zorgcomplex), kinderen, ouderen, et cetera. Ook heb ik al een aantal koor- en orkestleden op de stoel gehad om te testen. Met hen zong ik wel eens tweestemmig “Aaaaaa.” Mijn werkgebied zijn de testlocaties van Zwolle, Staphorst en Steenwijk.

  Tot ziens
  En hoe nu verder? Tja, eerst maar deze coronabesmetting uitzitten. Voel me niet ziek, het voelt als een verkoudheid. Volgende week maandag maar weer met frisse moed beginnen. En vrijdag 4 februari weer een repetitie met de kapel, altijd leuk en super gezellig. Ben benieuwd wanneer we weer gaan optreden. Misschien tot dan, blijf gezond en tot ziens!

  Met vriendelijke groet, Angélica Braam