Skip to main content
 • Juni 2022


  Ongeveer 2,5 jaar geleden, nadat mijn vrouw al een tijdje als zangeres bij de kapel was aangesloten, werd mij gevraagd of ik niet eens met de kapel wilde meespelen op trombone voor een aantal concerten. Ik kende de Egerländer muziek wel maar had nooit meegespeeld met een Egelander kapel. Tijdens de eerste repetitie van de kapel waar ik aan meedeed merkte ik gelijk dat het een fijne club mensen is bij Die Dorfplatz Musikanten, ik voelde me er gelijk thuis maar moest wel even wennen aan de specifieke Egelander stijl. Dit was nog niet zo gemakkelijk aan te leren!
  Maar met veel oefenen en luisteren naar de vele opnames die er te vinden zijn van bijv. Ernst Mosch und seine original musikanten begon ik er al snel meer gevoel voor te krijgen.

  Enkele jaren hiervoor was ik van de waldhoorn op trombone overgestapt. Na 30 jaar waldhoorn was dat best een lastige keuze om te maken. En een hele overgang omdat een trombone geen ventielen of cilinders heeft, zoals ik al die jaren gewend was, maar een schuif. Na vele uren oefenen begon ik het een beetje te begrijpen en kon ik, als het niet te snel ging, al aardig mijn partijtje meespelen bij de Hoogeveense harmonie waar ik lid van geworden was. Al snel merkte ik dat ik het wel heel leuk vond om trombone te spelen en verkocht ik mijn hoorn en kocht een trombone weer terug. Ik moet eerlijk zeggen dat het wel een emotioneel moment was toen ik mijn hoorn bij de nieuwe eigenaar achterliet… Maar gelukkig, ik heb er geen spijt van gekregen.

  Toen ik mijn vrouw net had leren kennen, inmiddels ongeveer 27 jaar geleden, ging ik eens mee naar een uitvoering van de Egelander kapel Die Fehner Blaskapelle waar zij toen als zangeres actief was. Ik had haar nog nooit horen zingen en was verrast hoe mooi en enthousiast zij toen zong samen met de vader van Benny, onze kapelmeester.
  En zo is de cirkel weer rond en mag ik nu al weer 2,5 jaar deel uit maken van deze enthousiaste club muzikanten samen met mijn vrouw die ook nu weer, maar dan samen met onze kapelmeester, de zangpartijen voor haar rekening neemt.

  Met vriendelijke groet,

  Frederik van der Wal